Testvérváros, testvérvárosok > Debrecen - wyw.hu

Tartalom: Kassa Nagyvárad
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Testvérváros, testvérvárosok > 9 weboldal. Kategória leírása: A város közismertebb testérvárosai: Kassa, Nagyvárad, Lublin, Setubal.

debrecen.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Több testvérváros
http://portal.debrecen.hu/varosunk/testvervarosok

Debrecen testvérvárosainak részletes adatbázisa. Leírások,információk...

Több testvérváros
Paderborn Cityporta
http://www.paderborn.de/

Die offizielle Site der Stadt mit aktuellen Informationen...

Paderborn Cityporta
New Brunswick
http://en.wikipedia.org/wiki/New_Brunswick

New Brunswick (French: Nouveau-Brunswick) is one of Canada's three Maritime provinces, and is the only constitutionally bilingual province (French and English) in the federation.[3] The provincial capital is Fredericton. Statistics Canada estimates the provincial population in 2008 to be 751,250; a majority are English-speaking but there is also a large Francophone minority (32%), chiefly of Acadian origin.

New Brunswick
Szentpétervár
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szentp%C3%A9terv%C3%A1r

A világ egymilliónál több lakossal rendelkező városai közül Szentpétervár van a legészakabbra. A városközpontot az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. A város, mely több mint 200 éven át Oroszország politikai és kulturális központja volt, ma is lenyűgöző, méltán érdemelte ki az Észak Velencéje, illetve az Északi főváros neveket. A Leningrádi terület adminisztrációs központja, (a terület megtartotta a Leningrád nevet, míg maga a város újra felvette eredeti nevét), emellett mint szövetségi jelentőségű város önálló közigazgatási egység, valamint az Északnyugati szövetségi körzet (федеральный округ) adminisztrációs központja is. A város területe az alapításkor mocsaras, lápos vidék volt, így szinte az egész régi városrész cölöpökre épült.

Szentpétervár
Sumen
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sumen

Sumen (törökül Şumla vagy Şumnu) Bulgária tizedik legnagyobb városa az ország észak-keleti részén. A hasonló nevű tartomány székvárosa. 1950 és 1965 között Kolarovgrádnak hívták. 86 000 lakója van.

Sumen
Lublin-i séta
http://www.ongo.hu/elmenybeszamolok/307?req=elmenybeszamolok/307

Lublin az utolsó jelentősebb idegenforgalmilag érdekesebb megállóhely még Lengyelország keleti részén, mielőtt átlépnénk a lengyel-litván határt.

Lublin-i séta
Klaipėda
http://en.wikipedia.org/wiki/Klaip%C4%97da

Klaipėda (pronunciation (help·info), pronounced /ˈklaɪpɛdə/, simplified Lithuanian transcription: [klaǐpēda]; German: Memel) is a city in Lithuania situated at the mouth of the Curonian Lagoon where it flows into the Baltic Sea. As Lithuania's only seaport, it has ferry terminal connections to Sweden, and Germany. Some of its older buildings have picturesque half-timbered construction, similar to that found in Germany, England, and Denmark.

Klaipėda
Setubal
http://en.wikipedia.org/wiki/Set%C3%BAbal

Setúbal (pronounced [sɨˈtubaɫ] or [sɨˈtubɐɫ]) is a city and a municipality in Portugal with a total area of 172.0 km² and a total population of 118,696 inhabitants in the municipality. The city proper has 89,303[1] inhabitants.

Setubal
Lublin
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lublin

Lublin az egyik legrégebbi lengyel település. A település kezdetei a VI. századra nyúlnak vissza, amikor a Czwartek hegyen (a név valószinűleg a vásár napjáról, csütörtökről ered) virágzó falu volt, mely később kiterjedt a szomszédos dombokra – a várhegyre, az öregvárosi, a grodzisko, żmigród, és białkowski hegyre. A várhegyen a X. században favár épült, később kőfallal vették körül, a XII. században várkapitányságot kapott. A Staromiejski dombon felépült a város. A legrégibb templom a Mohly arkangyal templom, melyet a legenda szerint 1262-ben épített Fekete Leszek győztes csatából visszatérve. A templomot a XIX. században bontották le. Először 1198-ban említik a várost oklevélben, Lublin magdeburgi városi jogokat I. Lokietek Ulászló királytól kapott 1317-ben.

Lublin
Hirdetések
Oldal leírása
debrecen.wyw.hu: Debrecen katalógus, debreceni információk. A cívisváros története, debreceni éttermek, egyetemek, cégek listája.
Gyűjteményünkben 348 válogatott Debrecen témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 348 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 35016