Testvérváros, testvérvárosok > Nagyvárad, Oradea > Debrecen - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Testvérváros, testvérvárosok > Nagyvárad, Oradea > 5 weboldal. Kategória leírása: A Sebes-Körös partjain és a váradi dombságok alatt fekvő városon át fut Románia legfontosabb útvonala, az E60-as út(Bécs és a Fekete-tengert)köti össze, amely összeköttetést nyújt Budapesttel (250 km), illetve több romániai várossal: Kolozsvár (152 km)

debrecen.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Nagyvárad Nagyvárad látnivalók térképe
Nagyvárad Nagyvárad látnivalók térképe
http://www.welcometoromania.ro/Oradea/Oradea_Harta_Obiective_m.htm

Nagyvárad interaktív térképe, turisztikai látnivalókkal. Nagyváradi szállodák, vendéglők, üzleti lehetőségek, időjárás előrejelzés és valutaárfolyam, ...

www.welcometoromania.ro
Nagyváradi Honlap
Nagyváradi Honlap
http://home.swipnet.se/nagyvarad/

Nagyvárad története, régi és új képek, kultúra. ... Nagyváradi Honlap. Grosswardein. Oradea. Képekben a mai Várad · Kultúra · Pillanatok a múltból ...

home.swipnet.se
nagyvarad.ro
nagyvarad.ro
http://www.nagyvarad.ro/

mi városunk - hírportál, adatbázis, képgalériák, apróhirdetés, fórum, chat.

www.nagyvarad.ro
Nagyvárad - Wikipédia
Nagyvárad - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagyv%C3%A1rad

Nagyvárad, (románul Oradea, németül Grosswardein, szlovákul Vel'ký Varadín, latinul Magnowaradinum, jiddisül אורדאה) municípium a Partiumban, a Körösvidéken, a Sebes-Körös partján. Jelenleg Bihar megye székehelye, a míg az Osztrák-Magyar Monarchiában Bihar vármegye központja volt. A település a régió legnagyobb városa, a 2002-es népszámláláskor 206 614 lakosa volt, amiből 27%-a magyarnak vallotta magát, ami 56 985 lakost tesz ki.

hu.wikipedia.org
Képes Nagyvárad
Képes Nagyvárad
http://www.transindex.ro/nagyvarad/

A várost idegen hadak többször is elfoglalták, sőt elpusztították, de rendre újra feltámadt. A mai város pályafutása a X. században indult a várhoz kötődve. A Várad helynév a kicsiny erősség, kis vár köznévből keletkezett. (A - d kicsinyítő képző. A nagy előtag a nyelvészek szerint az egykor Kisváradnak is nevezett Kisvárdától való megkülönböztetésre szolgált.) A hagyomány szerint Váradon az első lovagkirályunk, az 1077 és 1095 között élő I. László a keleti országrész egyházi szervezetének erősítésére prépostsággal monostort és huszonnégy kanonokkal káptalant alapított, s ezt később püspökségre emelte.

www.transindex.ro
Oldal leírása
debrecen.wyw.hu: Debrecen katalógus, debreceni információk. A cívisváros története, debreceni éttermek, egyetemek, cégek listája.
Gyűjteményünkben 385 válogatott Debrecen témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 385 | Várakozó linkek: 5 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 37365